вівторок, 28 лютого 2017 р.

Кулінарний проект - лютий

В цьому місяці було два запитання:
1. Сніданки
2. Полуденки.
1. На сніданок у нас може бути все, що завгодно;)
Чоловік найчастіше їсть вівсяну кашу з вишневим варенням;) Майже щодня!
Донька їсть під настрій: я перераховую, що є готового, а вона вибирає! Це може бути і каша, і суп, і плов, млинці, бутерброди..... Навіть ввечері не можливо вгадати, що вона вибере вранці;) Намагаюся, щоб 3-4 страви були на ранок в асортименті;) Готую переважно ввечері.
Синочок з самого ранку вживає грудне молочко, без варіантів;) На другий сніданок в нього молочна злакова каша;)
Я їм те, що хочеться. Це можуть бути млинці, яєшня, салат, каша, творог, сирники, запіканка, бутерброди... А може бути просто печиво, тортик чи десерт з кавою чи чаєм;)
 А на вихідні ми часто робимо омлет з шинкою, сиром, овочами, або його варіант - фрітату.
2.Полуденок
Це взагалі важке запитання. Важке тому, що в полудень вдома лише я та Женя. Я можу з'їсти йогурт, кефір, фрукти, або щось солодке. Сина їсть йогурт з фруктами, або кефір з печивом.
Донечка в цей час ще в школі або на заняттях, а чоловік на роботі.
Ось, якось так ми харчуємось ;) Їмо переважно всі в різний час (((  Тільки на вихідних часом виходить разом сісти за стіл)
А завдання в лютому було - кухня країни. У нас була імпровізація на тему східна кухня: пробували різні види лапші (хоча наша "дещева" пшенична нічим не гірша "східних" варіантів), навіть макарон, рису з різноманітними варіаціями на тему овочі по-східному. І нарізала смужечками, і кубиками, і як прийшлося.
 
 
 
 
 
 

А ще були різні види суші, але я не можу знайти фото :(((
А ще часто готую морковку по-корейськи: рецепт відправлю в смачну галерею
на 1 кг моркви
1-2 гол. часнику, 3-4 ст.л. олії, 2-3 ст.л. оцту (можна взяти лимонний сік), 1 ч.л. чорного перцю, 0,5-1 ч.л. молотого коріандру, трішки солі, трішки цукру.
Моркву натираю на спеціальній тертці, трішки мну, додаю спеції. Смачного!

Зі звітом йду в кулінарний проект

А ще в нас була "Королівська вечеря" ;))) Заінтригувала?
Все дуже просто! Давно не купували оселедця - донечка не любить, малечі ще не можна, я кормлю) Аж ось, одного дня дуууже захотілося;) Тааа-дааам!!! Картопляне пюре, оселедець маринований та квашена капуста! Смакота! Як сказав чоловік - королівська вечеря ;)
Квашену капусту готую сама: рецепт відправлю в смачну галерею
Капусту нарізаю на шинковці, перемішую з натертою морквою.  Накладаю в 3-х л. банки, які ставлю в миску чи кастрюлю, заливаю маринадом.  Миски для того, що можливе витікання маринаду через верх ;) 
Потримати 2 дні в теплі, періодично приминаючи ложкою. Зберігати в холодильнику. 
Маринад готую так: на 1 л охолодженої кип'яченої води 1 ст.л. цукру та 1 ст.л. солі (треба брати кам'яну, а не дрібну). Розчинити, залити капусту. 
Смачного!

понеділок, 27 лютого 2017 р.

З вдячністю

Нещодавно я приймала участь в розіграші цукерочки від Ніни) І я її виграла!!! Кілька днів тому, не дочекавшись інформування з пошти, я забрала цей скарб!!!
 Покажу все спочатку:
 Дуже весняні, гарненькі кухонні рушнички:
 Смачнючий шоколад та зволожуючий крем для рук:
 І ось ВІН - основний подаруночок:

Сказати, що я рада, що мені дуже сподобалось - це нічого не сказати!!! Він неймовірний!!! Тканина дуууже гарненька та приємна на дотик. В живу, так би мовити, фартушок ні в яке порівнення не йде з фото!!!  А настрій, який створюєють ці котики;) Хочеться посміхатися;)
Хто знайомий з роботами Ніни, можливо вже бачив та знає її "якість"! Я була в шоці від майстерності! Мене вразило те, що всі краї оброблені, все рівнесеньке, всі шви закріплені!!!  
Хочеться ще раз подякувати від щирого серця! Цукерочка до смаку;)

понеділок, 20 лютого 2017 р.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...