В цьому місяці було два запитання:
1. Сніданки
2. Полуденки.
1. На сніданок у нас може бути все, що завгодно;)
Чоловік найчастіше їсть вівсяну кашу з вишневим варенням;) Майже щодня!
Донька їсть під настрій: я перераховую, що є готового, а вона вибирає! Це може бути і каша, і суп, і плов, млинці, бутерброди..... Навіть ввечері не можливо вгадати, що вона вибере вранці;) Намагаюся, щоб 3-4 страви були на ранок в асортименті;) Готую переважно ввечері.
Синочок з самого ранку вживає грудне молочко, без варіантів;) На другий сніданок в нього молочна злакова каша;)
Я їм те, що хочеться. Це можуть бути млинці, яєшня, салат, каша, творог, сирники, запіканка, бутерброди... А може бути просто печиво, тортик чи десерт з кавою чи чаєм;)
2.Полуденок
Це взагалі важке запитання. Важке тому, що в полудень вдома лише я та Женя. Я можу з'їсти йогурт, кефір, фрукти, або щось солодке. Сина їсть йогурт з фруктами, або кефір з печивом.
Донечка в цей час ще в школі або на заняттях, а чоловік на роботі.
Ось, якось так ми харчуємось ;) Їмо переважно всі в різний час ((( Тільки на вихідних часом виходить разом сісти за стіл)
А завдання в лютому було - кухня країни. У нас була імпровізація на тему східна кухня: пробували різні види лапші (хоча наша "дещева" пшенична нічим не гірша "східних" варіантів), навіть макарон, рису з різноманітними варіаціями на тему овочі по-східному. І нарізала смужечками, і кубиками, і як прийшлося.
А ще були різні види суші, але я не можу знайти фото :(((
А ще часто готую морковку по-корейськи: рецепт відправлю в смачну галерею
на 1 кг моркви
1-2 гол. часнику, 3-4 ст.л. олії, 2-3 ст.л. оцту (можна взяти лимонний сік), 1 ч.л. чорного перцю, 0,5-1 ч.л. молотого коріандру, трішки солі, трішки цукру.
Моркву натираю на спеціальній тертці, трішки мну, додаю спеції. Смачного!
Зі звітом йду в кулінарний проект
А ще в нас була "Королівська вечеря" ;))) Заінтригувала?
Все дуже просто! Давно не купували оселедця - донечка не любить, малечі ще не можна, я кормлю) Аж ось, одного дня дуууже захотілося;) Тааа-дааам!!! Картопляне пюре, оселедець маринований та квашена капуста! Смакота! Як сказав чоловік - королівська вечеря ;)
Квашену капусту готую сама: рецепт відправлю в смачну галерею
Капусту нарізаю на шинковці, перемішую з натертою морквою. Накладаю в 3-х л. банки, які ставлю в миску чи кастрюлю, заливаю маринадом. Миски для того, що можливе витікання маринаду через верх ;)
Потримати 2 дні в теплі, періодично приминаючи ложкою. Зберігати в холодильнику.
Маринад готую так: на 1 л охолодженої кип'яченої води 1 ст.л. цукру та 1 ст.л. солі (треба брати кам'яну, а не дрібну). Розчинити, залити капусту.
Смачного!